domenica 16 marzo 2014

MEDNARODNI NATECAJ ILUSTRACIJE - 1 izvedba | TERANGA 2014






















Mednarodni natečaj ilustracije | 1. izvedba
Ramatou, Zavod za mreženje umetnosti, ponosno najavlja 1. mednarodni natečaj ilustracije, odprt tako za uveljavljene umetnike kot tudi za študente umetnosti, ki se bo odvil v okviru Festivala TERANGA 2014.

Mednarodni festival umetnosti TERANGA temelji na širini in bogastvu umetniškega in kulturnega prepletanja. Dogaja se v srcu Krasa, v majhni vasici Škrbina. 
(V senegalskem jeziku Wolof ‘Teranga’
 pomeni gostoljubje)

Vodilna tema festivala je VMES - «In-between«
Umetnost je vedno most med norostjo vsakodnevne igre življenja in … letenjem v duhovne neznane svetove. Svetove, ki se mešajo, prepletajo, okužijo drug drugega in ustvarjajo vzdušje VMES »in-between«, Med različnimi kulturami, jeziki, vendar tudi med različnimi pogledi in dojemanji nas samih.... Ta občutek VMES »in-between« nam širi obzorja… na tak način lahko prepoznamo in sprejemamo različne od nas, drugega…ker je vsak od nas neizogibno kdaj ‘drugi’. 


………….

1. Pogoji za sodelovanjeSodeluje lahko katerikoli umetnik ali študent umetnosti, s katerekoli države sveta. Ni starostne omejitve. Vsak sodelujoč predstavi 2 deli. Dela, ki so že bila predstavljena na drugih natečajih ali že nagrajena, NE bodo sprejeta. Sprejemamo tudi fotografska dela.

2 . Uporabljene tehnikeNimamo omejitve glede uporabljene tehnike za prijavljena dela. 
Delo mora biti pravokotne oblike, pokončno, ne sme biti manjše od 20x30cm in ne večje od 30x40cm. 

3. Tema natečaja
VMES - »in-BETWEEN« 
Biti razpet med različnimi svetovi, ki se nenehoma mešajo, prepletajo, okužujejo drug drugega in ustvarjajo vzdušje VMES »in-between«, …med različnimi kulturami, jeziki, vendar tudi med različnimi pogledi in dojemanji nas samih. Ta občutek VMES »in-between« nam razširi obzorja in na tak način lahko prepoznamo in sprejemamo drugačnosti, drugega…ker je vsak od nas včasih neizogibno ‘drugi’.

4. Pravila za odpošiljanje delPrijavitelj mora izpolniti pristopni obrazec. 
Prijavitelj mora s poštno pošiljko poslati obe svoji deli (vključno z digitalno in/ali fotografijo del v dobri resoluciji), skupaj z izpolnjenim, podpisanim pristopnim obrazcem ter potrdilom o vplačilu vpisnine na naslov: 

Ramatou, 
Zavod za mreženje umetnosti
Škrbina 51
6223 Komen 
Slovenija

Kratek življenjepis z vašimi osebnimi podatki ter opisom prijavljenih del pošljite na naslov terangakras@gmail.com, v zadevo napišite TERANGA CONTEST 2014.

5. Rok za oddajo
Ponedeljek, 16. junij 2014. 
Vsa dela morajo na naš naslov prispeti najkasneje do 16. junija 2014. 

6. VpisninaVpisnina znaša 15€ (za delno kritje stroškov organizacije in postavitve razstave). 

Način plačila: 

- Z bančnim nakazilom na TRR: 
Banka Koper
IBAN: SI56101000051440356 
Vesna Benedetič 
Škrbina 51, 6223 Komen (SLO)
Namen plačila: TERANGA CONTEST 2014

- S kreditno kartico ali PayPal ... 
kmalu na blogu http://terangakras.blogspot.com/ in FB strani TERANGA

7. Izbor del in zmagovalcevOdločitev strokovne komisije bo dokončna in nanjo ne bo možna pritožba. Komisija bo izbrala 20 umetnikov, katerih dela bodo razstavljena v času trajanja festivala TERANGA 2014, od 12. do 20. julija. 
Med izbranimi umetniki bo komisija izbrala 3 nagrajence, ki jim bo podelila nagrade, prav tako bo nagrajen en umetnik iz kategorije študentov. 

8. Nagrade
Prva nagrada:Izbrani umetnik dobi v podpis pogodbo za ilustriranje koledarja TERANGA, ki ga bo izdal in tržil Zavod Ramatou. Koledar bo predstavljen na posebnem promocijskem dogodku konec oktobra 2014. 
Nagrajenec bo prejel honorar v višini 1.000€, njegova dela se predstavi na priložnostni razstavi na festivalu TERANGA 2015. 

Druga nagrada:Izbrani umetnik prejme pogodbo za ilustriranje slikanice, ki bo sprva izdana kot e-knjiga, čeprav si bo organizator prizadeval pridobiti možnost tudi za tiskano verzijo le-te. Nagrajenec in njegova dela se predstavijo na priložnostni razstavi v okviru festivala TERANGA 2015.

Tretja nagrada:Izbrani umetnik prejme udeležbo na katerikoli delavnici po svoji izbiri v okviru festivala TERANGA 2015, njegova dela se predstavi na priložnostni razstavi na istem festivalu. 

Posebna nagrada za mlade umetnike: (za študente umetnosti in mlade umetnike do 25. leta) 
Izbrani umetnik prejme denarno nagrado v višini 200€ in njegova dela se predstavijo na priložnostni razstavi v okviru festivala TERANGA 2015.

9. Komisija
Vesna Benedetič, 

umetnica, ustanoviteljica Ramatou, glavna organizatorka festivala TERANGA

Febe Sillani, 

avtorica in ilustratorka

Livio Sossi, 

profesor in strokovnjak s področja literature in ilustracije

Anamarija Stibilj Šajn, 

umetniška kritičarka
10. Podelitev nagrad in razstava del Od 12. do 20. julija bo v Škrbini na ogled razstava VMES – »In-Between«, kjer bo predstavljenih vseh 20 izbranih umetnikov in njihovih del. Nagrajenci bodo razglašeni na odprtju razstave, v nedeljo, 13. julija 2014 ob 18.00. 

Nagrajeni umetniki so dolžni izpolniti zahteve podpisane pogodbe. 
Dela, ki se nanašajo na pogodbene obveznosti, morajo biti oddana konec septembra oz. v začetku oktobra. 

11. Pravice in licenčnineSodelujoči umetniki se odpovejo svojim avtorskim pravicam v korist organizatorja za objave njihovega dela na spletu ali v tiskani obliki, za namene promocije in objav, ki se nanašajo na sam dogodek. Prav tako se odpovejo avtorskim pravicam v primeru, če se kopija njihovih del uporabi za promocijske namene natečaja in dogodka Teranga. 
Licenčnine so v vsakem primeru izključna last in pravica avtorja.
Nagrajena dela postanejo last Zavoda Ramatou ter bodo del stalne razstave oz. zbirke. 
Ostala dela bodo vrnjena zgolj na zahtevo avtorja do konca januarja 2015.
Zavod Ramatou bo sodelujoča dela pošiljal preko storitev Pošte Slovenije na stroške avtorja.

12. Kontakti:
Za več informacij: vesna.benedetic@gmail.com / terangakras@gmail.com
skype: vesna.benedetic 
tel: +386 56 2099

Nessun commento:

Posta un commento